dissabte, 14 de maig del 2011

“SÁLVAME DE LUXE”



Sense preàmbuls, directament, “Sálvame Deluxe” és una autèntica merda. I encara diria més: una malintencionada perversió.
És malintencionat perquè explota la debilitat dels instints humans de la curiositat i la morbositat. Qui pot dir que mai n’ha vist cap? Qui no s’ha quedat enganxat davant la vexació de la condició humana que es pràctica contínuament en aquest tipus de programes? I és normal, no ens podem avergonyir de ser instintivament curiosos. Però sí que ens hauríem d’avergonyir de no ser capaços, passat el primer instant, de no reflexionar sobre el que estem veient i renunciar-hi en bé de la pròpia dignitat. No obstant, caldria preguntar-nos també quina mala intenció amaguen els nostres governants al permetre la programació diària, sense pràcticament restricció horària , d’aquests continguts ? Segur que hi ha un interès de les cadenes per l’elevada audiència,  i els seus rèdits publicitaris, però n’estic segur que també hi ha la ferma voluntat de tenir la població distreta i atontada per part de la condició política.
I és pervers, pervers perquè l’ésser humà es significa respecte les altres espècies animals pel llenguatge. I aquesta tipus de televisió perverteix el llenguatge. El llenguatge és la base de la nostra relació, de la capacitat humana del diàleg. “Sálvame  Deluxe” es dedica impecablement a carregar-se el nostre saber crític i a silenciar el verdader diàleg humà, i ens submergeix dins la malaltia de la bel.ligerància gratuïta. Sí l’home comença i acaba en la paraula, no és acceptable aquesta creixent  degradació de la comunicació humana, del saber crític i del respecte entre els iguals.
No ho considero cap divertiment, ni tampoc cap espectacle. No ho accepto!
En pocs anys aquests programes s’han reproduït exponencialment i s’autoalimenten sense control. De fet, sovint, penso que aquesta epidèmia també  està afectant de forma selectiva als nostres polítics quan perverteixen el seu servei al país (feina per la que han estat escollits!) pel seu propi interès o el particular del seu partit. Quan busquen la omnipresència, i accepten fins i tot ser entrevistats dins aquests formats televisius, barrejant-ho tot,  esdevenint estrelles de “La Noria” fins aconseguir esdevenir poders fàctics decisius, davant la tonteria de tots.
Ens hi juguem el futur!
Curem la paraula!
Sapiguem trobar els valors que ens són necessaris per assolir una societat que es respecti, perquè davant la inevitable existència de sensibilitats diferents hi hagi la creació profitosa de l’armonia.
Si no, m’atreveixo a pronosticar que aviat hi haurà el programa “Suïcidis Deluxe”, on podrem gaudir en directe, degudament comentat per “periodistes” experts, com, la “Esteban ”  de torn es llença a les rodes d’un Alta Velocidad Español de la línia Antequera – Granada ! (*)

(*) (amb tots els respectes per Antequera i Granada)

1 comentari:

  1. a més a més de la contribució d'aquests programes a l'esperit humà, l'estimat Niño de Becerra va pronosticar que de la mateixa manera que varen legalitzar l'alcohol a Estats Units amb la crisi dels anys 30, ara legalitzaran la marihuana per tenir la població calmada...
    Ewald

    ResponElimina