divendres, 17 de febrer del 2012

SOFTWARE IS EATING THE WORLD

“Software is eating the world” va escriure Marc Andreessen i es ben veritat. Cada cop més vivim gràcies als software, als programes informàtics. Poc a poc el software ha anat envaint el nostre món fins el punt de que actualment quasi tots els sectors econòmics, en un punt o altre del seu procés, són afectats per un programa informàtic. Aquests imposen les noves condicions en tots els negocis: els controls de processos, les relacions amb proveïdors i clients, les transaccions de diners, la localització de la força de treball,...tot. Darrera de quasi tot, en algun moment, hi trobem un programa informàtic: els protocols de comunicació són controlats per software, la revisió de l’automòbil es realitza fent córrer un programa sobre el petit ordinador de bord del vehicle que verifica el punts d’inspecció establerts, el mateix passa amb la simple  caldera  de casa,...tot,tot, és software. I cada cop més, els llibres de paper ja són digitals, Amazon et regala pràcticament la màquina (el llibre electrònic, el hardware), i els llibres corren sobre un software, la música és iTunes o Spotify, les pel.lícules són Netflix, Skype revoluciona la telefonia, Twitter la missatgeria i l’opinió, Facebook les relacions socials i Linkedln el mercat laboral i la búsqueda de talent. Cada dia els mòbils són més sofisticats, cada dia més rics en software i amb unes existències infinites de múltiples gadgets que també són software. És evident que els software s’està menjant el món. Però no ho veiem! Com és que no ho veiem?. Com és que les nostres escoles no estan ensenyant com bojos als nostres fills a més a més de l’anglès, programació. El software és la llengua del futur. El futur serà software o no serà. L’altra dia parlava sobre productivitat en un post d’aquest blog,...pot ser la clau per augmentar la nostra productivitat és donar a les noves generacions el coneixement i el domini del software,...o pot ser tornarem a fer tard, i altres ens tornaran a passar per davant.

*****
P.D.: Si hi ha algú interessat en aprendre a programar (mai, mai és massa tard!) em permeto recomanar-li  un software: www.codeacademy.com, jo ja he començat!

1 comentari:

  1. en un mon cada cop més especialitzat no ho tinc tant clar que tothom hagi de programar. I els llenguatges evolucionen rapidament i pots quedar obsolet en pocs anys. No se si a vegades és millor començar a pensar en altres coses o anar fent fins que t'hagis de reciclar per força...
    freecatdo

    ResponElimina