Sempre m’havia preguntat el perquè. De petit buscava infinites
explicacions, explicacions senzilles però plausibles, aquelles que era capaç
de comprendre, i em deia a mi mateix que segur que sabien nedar. A la
universitat, la meva formació d’enginyer em va permetre afirmar que aquells
fenòmens de surabilitat només es podien explicar en base a la
proporcionalitat establerta entre el pes
i el volum de l’element en qüestió. Però calia anar més enllà, em calia saber
quin era el factor clau que definia el grau de relació necessari que
garanteix la seva flotabilitat?. I ves per on, als 46 anys, en ple procés
productiu, llegint una estúpida revista recollida no se d’on i no se per qui,
però present al lavabo de casa, m’explica que les bactèries gastrointestinals,
en funció de la tipologia de l’aliment ingerit, en funció de la velocitat i
intensitat de la masticació, durant el procés digestiu, poden produir més gas de l’habitual, quedant aquest retingut
en la retícula de les femtes excretes, fent així que la proporció pes/volum disminueixi fins el
punt crític que permet que flotin. Per tant: MISTERI RESOLT!, ...però ara em
pregunto: si el gas queda retingut com és que foten tanta pudor?
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada